Valojen asentamista

Taukoa pitää töiden takia. Piti kesälomaa pitää mutta kun puhelin soi, pitää tehdä työjuttuja ja unohtaa hetkeksi autojen kanssa leikkiminen. Vastaavasti lomaa tosin tulee joskus silloin kun haluaa ja auton valmistuminen on jo myöhässä joten mitä sitä stressaamaan? Hosumalla ei tuu kuin äkkiä väkerretyä mitä myöhemmin katuu.

IMG_1304

Kuten valojen kehykset jotka innossain piti paikalleen pistää ja jättää tinaus kokonaan väliin. Uudet raudat ruostuu siksi kun innostuin konehuoneen pesemään ennen valojen kehikoiden tinaamista ja ehti viikon muhia ennen kuin työkiireet helpotti. Tosin kehikot todennäköisesti värkätään vielä uudestaan kun pohjatyöt uupui ja voisi ne muutenkin paremmin tehdä. Mieli tekis valot hieman frenshata sisään mutta antaakohan tila myöden ilman suurempaa kohtausta rälläkän kanssa? Parempi lienee että valot on miltei oikealla paikallaan.

IMG_1292

Maskin kanssa näkymät on kuvan mukaiset. Valo tirrittää minne sattuu mutta;
A) suuntaus uupuu vielä (joka onnistuu maskia irroittamatta).
B) raudat tuskin on lopulliset.
C) jos niitä vähän koittais kuitenkin sisällepäin. Jos jotain uutta kerran askartelee, miksi pitäis olla kuten vakiona? Auto kuitenkin jo ns menetetty tapaus. Metsälöydöistä saa kuitenkin helpommalla alkksityylisen rakennettua halvemmalla. Ja niitä haluavat rakentakoon itse.

Jos joku ihmettelee etupäätä, lipesikö rälläkkä alapuoliseen hiekkapeltiin niin vastaus on kyllä. Ja silloinkin ihan vain mielenkiinnosta. Paljonko kittiä siinä kohtaa on? Joku aikaisemmista omistajista ollut innokas Tomu-Petteri ja vedellyt reilut 5 mm kittikerroksen välittämättä siitä että mutkalle hakattua peltiä pystyy oikeasti suoristamaan tai pahimman tullen halvalla uusimaan suoraan varaosapeltiin. Mua henk. koht tosin ei niin suuremmin kiinnosta. Ei juurikaan tee mitään kulkupuolelle ja autoa rakennetaan muutenkin enempi ”rottapuolelle” jossa ulkonäkökysymykset on suunnilleen päinvastaiset... Olkoon pellit vaikka kuinka ruvella.

Valojen uudistusta

Auton etupäässä nuohotessa tuli mieleen auton valot. Lähinnä se kun piti notkua mersun perässä silloin kun katuvalososuus teistössä päättyi. Aikaisempi omistaja suunnannut valot näyttämään suunnileen eteenpäin. Todellisuudessä 70 km/h rajoitusalueella turvavälistä ei ollut tietoakaan jos halusi nähdä mikä edellä ajavan rekisterinumero ehkä oli. Ajamisen iloa ei yhtään auttanut se että edelläajava ajoi vajaata 60 km/h nopeutta. Autokoulussa opetettiin aikoinaan että ajetaan nopeutta millä pystyy näkemänsä alueella reagoimaan muuten kuin panikoiden. Tulevaisuudessa haluan nähdä ja reagoida paremmin kuin edessä ajava panikoiva kuljettaja. Valoa ei kuitenkaan ole koskaan liikaa. Ja valojen säädettävyydestä plussaa. Edellinen omistaja ostanut sanojensa mukaan alkkis valot joihin kuitenkaan ei saanut säädettävyyttä. Alkkikset seurasi tosin auton mukana ja en yhtään ihmetellyt miksei säädöt toimi. Olettaen siis että sain autossa uudet alkkisosat enkä mitään tarvikeroskaa. Alkuperäisvaloista olisi pitänyt pirrata säädöt pois uusiin valojen kehykseen (ja ne säätöosat oli melkoisen kulahtaneet, ei olisi toiminut valoissa vaikka olisi ollut heijastinpinnat kuinka hyvässä kunnossa tahansa...) Umpuot tosin kooltaan 7” joten tarvikevaloja löytynee muihin autoihin. Vaatikoon vaikka mitä askartelua, paremmat valot saatava. Yhä kohtausta myöhemmin tuli hetken mielijohteesta tillattua VW Golf MK I tarkoitettuun kulkineeseen etuvalot. Sopii tai ei, ne saanee kuitenkin sopimaan pikku askartelulla. Töissä oli muutenkin niin kiire että tohti odotella osia saapuvaksi. Ja niin ne osat tuli ennekuin osasin edes olettaa. Hetken pähkäilyn jällkeen huomasin että pitää hieman ottaa alkuperäisiä kiinnikerautoja pienemmäksi ja tehdä uudet kiinnikkeet kun parista paikasta ahdistaa. Pienellä paineilmarälläkällä peltiä lähti hallitusti ongelmakohdista ja uusi tuikku killui oikealla kohdallaan. Tukiraudat toki piti tehdä uusiksi. Ihan siksikin että kun tukirautoja tökki sormella, autossa heilui muutkin osat kuin valojen askarrerltu kehikko. Valojen kiinnityskehikko värkätty tallilla lojuneista roskista (kierrätys kunniaan) ja pienellä vasaran naputtelulla. Alkutilanteena kantattu pellin palanen mikä löytyi roskalaatikosta kierrätykseen menossa.

IMG_1228

Tupakkia myöhemmin vasaraa ja ruuvipenkkiä käyttäen pelti vääntyy nätisti muotoonsa. Kuvassa ehkei tosin parhaimmillaan mutta peltiroskaa löytyi viiden kaaden edestä. Hieman liikaa tarpeet nähden mutta onpahan valikoitavaa.

IMG_1229