Kannen kunnostaminen

Aiemmin jo mainostetut Walloth & Neschiltä tilattuja osia levällään. Keinut tosin vanhat ja keinuakselit myös. Keinuja kuitenkin kun on 6 sarjaa, niistä valittiin parhaimmassa kunnossa olevat eikä todettu tarpeelliseksi ostaa uusia. Saattaa toki nuukailu kostautua myöhemmin mutta sittenhän se selviää. Saattaahan ne uudetkin napsahtaa poikki siinä missä vanhatkin jos kaikki menee huonosti. Keinuja paikoillaan pitävä jousi tässä setissä tosin kummasti miltei puolta lyhyempi alkuperäisiin verrattuna mutta vastaavasti toki hieman jäykempi. Sen verran huolestuttaa että pitää seurata tilannetta mutta ei kuitenkaan huoleta sen vertaa että vanhat olisin paikoilleen pistänyt. Jos jotain paukahtaa, pistetään harrastuksen piikkiin.


IMG_0980

Vajaata tuntia ja paria kahvikuppia myöhemmin erinäisten sekoilujen jälkeen kansi on valmis. Aiemmin olin vienyt koneistamolle 3 eri nokkaa kun sain tietää että sinne aiemmin kannen mukana tullut nokka oli hieman kiero. Koneen alkuperäinen oli myös hieman kiero, 0.06mm maksimissaan. Yksi oli suora mutta siinä oli taas laakeripukin kohdalla ikävänoloinen naarmu. Pelastettavissa, kenties, mutta väliäkö sillä kun yksi nokka oli kuitenkin aivan ehdottoman suora. Tavallaan kuitenkin ikäväkseni se kyseinen nokka oli peräisin Urjalan löydöstä, vakiosta ilmeisesti Mäyrän hioma nokka. Asteista taas ei mitään käsitystä mitä siinä mahtaisi olla, jokkisautossa kuitenkin joskus ollut, kannestakin noin milli siipaistu pois. Vakiosta ei kuitenkaan taida saada hiottua mitään järin ihmeellistä nokkaa joten kaipa sekin käy. Tavallaan pettymyksekseni löysin myöhemmin tallilta puulaatikosta vielä yhden nokan ja kun kotona on sängyn alla 5 kantta niin tietysti yhdessä niistä on vielä nokka paikoillaan. Tässä vaiheessa en enää jaksanut vaivata asialla päätäni. Joko nokka on ihan ok, ja sillä mennään tai sitten se vaihdetaan vakioon. Nostoa nokassa kuitenkin on noin 11 mm, on se ainakin hyvä alku. Toivottavasti ei kuitenkaan ei tee koneesta tällä kokoonpanolla mitään hirveää ruoskaa, tässä autossa mielummin vain hieman lisätehoa vapariin verrattuna että paikat kestää moitteetta. Toinen koppa on pihalla johon voi huoletta laittaa vaikka minkälaisen ruoskamoottorin.

IMG_0983

Kansi aseteltu paikoilleen, samaten jakopään kopan alaosa ja vesipumppu. Pultit tässävaiheessa vielä käsin kiristettynä. Pantattu käsin jakopään ketjua samalla kun kaveri pyöritti konetta, ei ota venttiilit kiinni mäntiin. Ei ollut tosin epäilystäkään kun männät ei tule dekkitasosta yli, kantta koitettiin venttiili täysin ulkona ja mäntä ylhäällä ja kansi kantoi silmämääräisesti noin pari milliä. Normaalitilanteessa kuitenkaan ei mäntä ole täysin ylhäällä samaan aikaan kun venttiilit on täysin auki. Taskulampulla pakoventtiilistä valoa sylinteriin ja tulpan reiästä tarkistelua missä vaiheessa mäntä tulee ylös ja venttiili sulkeutuu. Mitään tarkkaa tietoa tuolla tutkiskelulla ei selviä, muutakuin ettei pitäisi olla hätää. Puristukset hieman alle 8 mikä oli tavoitekin.

IMG_0985