Konehuoneen siistimistä

Ennenkuin konetta tohti laittaa paikoilleen, piti tehdä pieni tarkistus missä kunnossa pellit on. Aiemmista omistajista joku hitsannut jarruputkien alle jonkun korjauspalan mutta senkin vain ulkopuolelta sieltä täältä. Ensiajatuksena oli putsata, pistää pohjustusaineet ja tinata se umpeen, onhan se hitsattu jo toiselta puolelta. Ennen kuin ehdin tinaamista aloittaa, tulin tökkineeksi vähän vierustaa ja niinpä tietenkin tuli viereen reikä, tottakai.

IMG_1610

Puolikkaan postimerkin kokoista korjauspalaa paikoilleen naputellessa vasara meni ja teki vieläkin suuremman reiän. Samalla kun hitsattavaa tuli enempikin niin samalla vaivalla sen isommankin palan hitsaa toiselta puolelta kokonaan.

IMG_1613

Hitsaussaumojen siivoamisen jälkeen pohjustusaineet ja tinaa päälle ja sitten kevyt hionta. Ainoa miinus että normaalisti käytössä ollut lasta on kotona, jäi sinne kun irroittelin tapetteja seinästä. Piti siis tehdä ”vankilapuukko”, sopivahko pala peltiä ja sen ympärille riittävästi tekstiiliä eli käytettyä pyyhintärättiä. Muuten kädet palaa helposti.

IMG_1617

Tinaamisen ja hionnan jälkeen voikin jo laittaa pohjamaalia ja hiontaväriä. Väri on aivan järkyttävä ihan luonnossakin, kuva ei kaunistele. Kaveri halusi päästä noista väreistä eroon kun ei ole tyytyväinen eikä tarkoita maalin väriä. Minulle aivan sama, kohtuullista hiottavaa ja pysyvä pinta tuosta ei kuitenkaan tule Happy

IMG_1618

Vähän enemmän lopullinen väri saatu pintaan. Välillä maalin kuivuessa tuli toki hieman grillailtua, kyseessä kuitenkin juhannus. Edellisenä juhannuksena projekti lähti hieman enemmän liikkeelle ja oli tarkoitus joulukuuksi saada valmiiksi. Ei sitten se onnistunut ja tavoitteena oli saada seuraavaksi juhannukseksi liikenteeseen. Ei ihan sekään onnistunut, rakentaminen niin hajanaista ja vaihtelevaa ja näemmä uutta suunnittelematonta tekemistä löytyy vähintääkin riittävästi että aikataulut menee miten sattuu. Parempi sitten yrittää tehdä hyvin kuin hutiloida ja tehdä vain hieman myöhemmin sama uudelleen...

IMG_1641