Pikku näpräämisiä

Konetta edelleen odotellessa tein jotain pieniä puhteita aikani kuluksi. Ajatuksena oli että vakaajista olisi hyvä aloittaa. Ajatus hyvä, toteutus katastrofaalinen. Tai lähinnä ajatus toteutuksesta, mitään järin konkreettista ei tullut. E12 520:sen etuvakaaja on hieman liian leveä mahtuakseen paikoilleen ja sen kiinnikkeet ei sovi autoon. Onneksi kaupasta saa uusia kiinnikkeitä ettei harrastus nyt siihen tyrehdy. Alkuperäisiä kiinnikkeitähän ei minulle saakka ole auton mukana kantautunut eikä muitakaan osia vakaajiin. Tankin korkkiin ei ole avainta, uusi korkkikin avaimilla ostettu. Pettymykseksi huomasin ettei ole samanlainen mutta ei se käyttöä haittaa. Vetarin kumisarjoja tuli 2 settiä liikaa mutta hyvä niitä on omassa varastossa pitää kun niitä kerran vielä saa.

IMG_0853

Hankittu takavakaajaksi jokin joka ilmeni joksikin aivan muuksi kuin tarpeelliseksi. Taitaa oikeasti olla ennemmin jostain etuveto escobarista kuin 1502:sta. Liian pitkä, leveä, kiinnitysten paikka jossain ihan väärässä paikassa eikä saa paikoilleen ilman rälläkkää ja uudelleen hitsausta. Toisin sanoen, hyödytön tähän autoon. Todellinen motivaation nostattaja.

IMG_0854

E12 520:sen etuvakaajan kanssa oli lähestulkoon yhtä hilpeää. Tiedossa oli että leveys on tilaan nähden runkopalkkien kohdalta hieman liikaa mutta mahdollisesti hieman taivuttamalla saatavissa paikoilleen. Ainakin helpommin kuin tuo takavakaaja. Lämmitystä, taivutusta, testailua paikoilleen, lämmitystä lisää ja taivutusta lisää ja uutta testiä paikoilleen. Riittävän taivuttelun jälkeen oli jo miltei sopiva mutta ajatus siitä että vakaajaa pitää taivutella niin paljon jotta sen saa paikoilleen, kuinka terveellistä autoa mahdollisesti on ajaa sen jälkeen? Tuleeko siitä löysä banaani vai yhtä miellyttävä kuin rautakanki sen tilalla? Ehkä terveellisempää (monin tavoin) kehitellä jotain muuta noiden vakaajien tilalle. Kaupasta tietty saisi uudet autoon oikeasti kuuluvat mutta kun minulle on kerrottu että niillä autosta tulee perin puskevainen eikä kovinkaan moni niitä autoonsa halua, kannattaako niiden hommaaminen lainkaan? Tosin kerrottiinhan minulle että tuo olisi autoon sopiva takavakaaja... Kehitellään vakaajien korvaajaksi tuonnempana sitten jotain muuta ja mahdollisesti ehkä jopa parempaa. Kun vakaajien kanssa puuhastelusta ei tullut mitään, keskityin ennemmin purkamaan vetoniveliä palasiksi. Kuvia purkamisesta ja uudelleen kasaamisesta tulee ehkä myöhemmin, tuossa alla olevassa kuvassahan ne on jo puhdistettuna...

IMG_0848