Auton hankinta

Piti etsiä uusi käyttöauto ja käsiin tarttui BMW 1502 vuodelta 1977 turbotettuna. Vaihto BMW 120d:stä vm 2007 tulee siis olemaan jokseenkin hyvä diili. Ei ABS-jarruja, ajonvakautinta tai muutakaan nykyajan hypetyksiä. Ilmastointia ehkä tulee ikävä mutta jostain on tingittävä. Silti parempi näin kuin ajaa Nissanilla vaikkakin alustan osat ovat tässä autossa jo parhaat päivänsä nähneet... Huolta ja ongelmaa riittää varmasti yllin kyllin mutta toivotaan että viat ja ongelmat pysyvät siedettävällä tasolla. Ainahan vanhoissa autoissa on jotain huomioitavaa Winking

Autolla ajaminen ei ole mitään herkkua. Sytytys aina väärissä asetuksissa ja kaasua painaessa kuulluu ensin prätinää ja pauketta, sen jälkeen vasta alkaa tapahtumaan jotain. Nätisti tasakaasulla ajettaessa kulkee sentään kohtuu nätisti ja se kyytin onkin kivaa. Bensaa tosin kuluu ja vuotaakin muutamasta paikasta, mielummin siihen sitten asentaa ruiskun kun konehuoneessa pitää tehdä monta muutakin asiaa toisin.

Sisustasta puuttuu ovipahvit, keskikonsoli, hattuhylly ja osa ikkuna/oviveiveistä. Yhdellä ikkunaveivillä avataan ikkunat ja ovet… Kaikki valot ei pala sisällä edes mittaristossa eikä toisaalta ihme kun katsoo hieman tarkemmin auton sähköjohtoja; irti kokonaan, eristeet nihrautuneena ja irtonaisia johtoja vailla oikeaa paikkaa. Ajovalot näyttää noin 2 metrin päähän joten jos pimeällä pitää ajaa, pitää ajaa jonkun perässä. Jos on katuvalot niin ei ne paljoa pelasta kuitenkaan. Lämmityslaite ei toimi. Ei tosin pyöri hyvin edes kädellä pyörittämällä, se siis tuskin on suoranainen sähkövika. Jos kaasua painaa kunnolla, lämmintä tulee jalkoihin mutta se ei johdu siitä että tuuletin oikeasti pyörisisi. Autolla ei siis kannata ajaa sateellakaan tai muuten kostealla säällä.