Vannetestailua

Samalla kun auto on taas vaihteeksi ollut pukeilla etupäästä, tuli mieleen koittaa nurkissa pyörinyttä vanhaa 13” Wolfracen vannetta. Vanne tarkistettu tasapainotuskoneessa ja heittoa tuli sen verran että 1 kpl 5 g puntti pitää liimata sisäreunaan. Tähän autoon näitä kuitenkaan ei saa, jarrusatulan valu niin epätasaista että ottaa kiinni muutamasta kohtaa hieman. Vastaavat Momon vanteet taas ottaa jarrusatulan kylkeen kiinni, 1 mm spaceria vaatisi väliin. Jarrut tuskin jäähdyttyy kovin hyvin näillä vanteilla ja jos myöhemmin tarkoitus jarruja vielä päivittää suurempiin niin jää viimeistään silloin nuo vanteet liian pieniksi.

IMG_1813

Turbon asettelua

Hyvältä se aluksi näytti ja oletus oli että mahtuu turbo pakosarjaan eikä välttämättä ota kiinni lokasuojaan. Välttämättä. Mutta kun ottaa kiinni kun toistaiseksi käyttöönotettava turbo on hukkaportillinen ja sepä se tietenkin siellä kanittaa. Uusi turbo tai sitten jotain laippaa ja vähän rautaa siihen väliin. Laippa-askarteluun päätyttäneen ehkäpä siksikin kun pakosarjassa ei nyt ole lambdalle paikkaa eikä pakolämmölle sen puoleen. Samalla luonnollisesti saa asemoitua hieman parempaan paikkaan. Jos tuo kyseinen turbo paljastuu huonoksi tähän moottoriin, hankitaan sitten hukkaportiton turbo joka menee paikoilleen mukisematta. Siinäkin tietty käytetään sitä mahdollista laippahässäkkää jotta nuo edellämainitut mittarit saadaan toimimaan. Mittareita ei vielä ole hommattu joten ei ihan kiveen kirjoitettua sekään, suunnitelmat muuttuu kuitenkin joskus lennosta...

IMG_1752

Koneen kasaamista ja paikoilleenlaittoa

Konetta saatu taas hieman niputettua lisää. Vauhtipyörä momenttiin, laturi paikoilleen ja pakosarja kunnolla kiinni. Nosturin nokassa odottamassa paikoilleenmenoa.

IMG_1719

Viittä tuntia myöhemmin kone saatu pakosarjoineen paikoilleen mutta ilman laatikkoa, ei vaan ollut riittävästi tilaa jotta olisi samassa paketissa sopinut paikoilleen. Laatikon kanssa voi sitten tapella erikseen toisella kertaa.

IMG_1723

Laatikko ei ole pitämässä konetta suorassa joten tuo allanäkyvä nyt on vaan karkea arvio miltä saattaa näyttää kun se laatikko viimein on paikoillaan. Toinen hukkaporteista saanee tuossa asennossa riittävää jäähdytystä, täytyy tutkia tarvitseeko toiselle portille tehdä jotain ilmakanavaa jos alkaa oireilemaan.

IMG_1724