Lisää purkamista

Kansi saatu pois ja vahingot tarkisteltu, ei huonolta näytä ainakaan toistaiseksi. Pistetty kansi palasiksi ja todettu että keinuvivut ainakin ehjät ja yllättävän vähän kuluneet, samaten nokka-akseli. Tarkempi katselmus toi ilmi että keinujen epäkeskot jokseenkin oudon näköisiä, ihan kuin joku olisi joskus hitsannut niitä ja hionut hieman, sen verran huokoisia olivat. Keinuvivuista ei löytynyt tehtaan logoa, ainoastaan jotain numeroita, 4, 54, 34 jne random numeroita. Samapa tuo, ehjiä kuitenkin. Paitsi epäkeskot. Mutta ei hätää, varastosta löytyy huonompikuntoisia keinuja joissa taas epäkeskot paremmassa kunnossa. Ennen purkua tulin näppituntumalla kokeilleeksi välyksiä, aika väljiltä tuntuivat eli tuskin oli edes lähelläkään oikeita. Taas yksi hyvä asia että kansipahvi petti. Ja lisää hyviä syitä tuntuu vain löytyvän, olisipa hajonnut jo ennemmin!

IMG_4590
Kansi ei ole musta siksi että kone olisi paiskonut öljyä ympäriinsä vaan siksi että osa pakosarjan pulteista oli löysänä. Ja ehkä siksikin että pakosarjan tiivisteet oli koneessa väärinpäin. Vuotaa ja ahdistaa tarpeettomasti. Tässäkin syy heikkoihin penkitystuloksiin. Tarkoituksella tai ei, samaa virhettä en haluaisi tehdä...

IMG_4586
Jo aiemmin hämmästyksen aiheena olleesta turbosta hieman parempi kuva. Tulee mieleen englanninkielinen sanonta, what in the what? Paikallinen varaosaliike kiinni tai 90° mutkat loppunut hyllystä. Mitään muuta järkevää selitystä en ole keksinyt vaikka olen kuinka yrittänytkin. Samaisesta kuvasta näkyy virranjakaja ja kuinka öljyinen/törkyinen se on. Ja taas yksi lisäsyy miksi oli hyvä että pahvi poksahti. Öljynkulutus jo pelkästään vuotoina ihan riittävä. Tästä ei taida olla suunta kuin vain ja ainoastaan ylöspäin. Toivotaan ainakin niin. Projekti tosin seisoo vielä ainakin hetken, lohkon irtiottoon ei jäänyt aikaa ja kannesta ei mitään uutta. Tosin sovittiin ettei ole paha kiire, loput rojut menossa kuitenkin vielä samaan paikkaan joten mitä minä pelkällä kannella? Olohuoneen pöydällä on yksi vastaava jos sellaista pitää ihastella.

Kannen irroitusta

Oli hieman enemmän aikaa käytettävänä perjantaina ja ulkona niin kaunis ilma, mitäs sitä muutakaan tekisi kuin matkaisi tallille? Pelti auki, kasa työkaluja käteen ja hommiin. Ja tällä kertaa (taas) ilman sääliä, uteliaisuus vain vei voiton. Kävi ilmi ettei venakopan pinnapulttia saa kierrettyä pois, 1 mm liian leveä lenkkiavain. Kerätään siis hieman järeämmät aseet ja aggressioita. Turbo irti vaikka väkisin. Tuloksena rystyset auki, 2 kpl katkenneita pultteja ja irtonainen turbo. Ja luonnollisesti sen myötä irrallinen venttiilikopan kansi. Alkuperäiseen pakosarjaanhan on tehty adapteri turbolle, ja sen voisi oikeasti tehdä hieman paremminkin. Olisi hyvä jos olisi tilaa kiristää mutterit ja toisaalta, olisi hyvä ettei siellä olisi sisällä mitään kammo porrasta putken ja laipan liitoksen välissä. Jäljistä päätellen käytetty poraa ja viilaa ilman mitään mittoja. 2 pultin paikkaa väärässä paikassa, revennyt vierestä. Tiedä sitten missä vaiheessa revennyt... Tekemisen huumassa tai pakosarjan kuumetessa. Tässä vaiheessa kuitenkin vinkki itselleni kun pitää kuitenkin tehdä laippa uuden pakosarjan ja turbon välille; jätä tilaa pulteille ja lämpenemiselle... Ja kaikki mieluusti suoraan.

Nyt mielipide hajoamiseen on se että hyvä kun hajosi. Tulipahan huomattua miten asioita ei pidä tehdä ja kuinkahan paljon olisi harmittanut siinä vaiheessa kun olisi pitänyt öljyen vaihtojen aikaan säätää myös venttiilit? Turbon ja pakosarjan irroitus tulppien vaihtamista varten? Enpä usko että olisi huumorintaju taikka kiinnostus riittänyt niinkin perusteelliseen purkamiseen säännöllisissä huolloissa. Vanhaa konetta kun kuitenkin saa tarkistella useammin, 120 d:ssä riitti että katsoi paljonko tankissa on polttoainetta, kaiken muun hoitaa tietokone.

IMG_4569
2. pytyn pulteissa ja keinuissa harmaata muhjua, tietää siis mitä kohtaa tarkistelee tarkemmin. Vesiletkut täynnä kalkkia ja alkuperäisiä kaikki paitsi kaksi jotka ilmeisemmin jo poksahtaneita. Eikä mikään ihme kun muut letkut olivat jo niin huonossa kunnossa että pitää vaihtaa ennen kuin poksahtaa. Siitäkin syystä ne vedettiin puukolla poikki ettei vahingossakaan tulisi enää käytettyä...

IMG_4577
Ja mitäs sieltä löytyikään, ehjät männät ainakin päällisin puolin ja poksahtanut kansipahvi. Kaikki hyvin tähän saakka. Lohko pitää kuitenkin viedä koneistamolle. Valahti öljyä kannenpulttien paikkaan, lohko pitää saada suoraksi tai ainakin varmistua siitä, pestä ja uutta väriä pintaan. Samallahan sitä varmistuu siitä että loputkin osat on OK. Mutta nyt saa huokaista viimein helpotuksesta, ei mitään vakavaa vahinkoa päässyt sattumaan. Ainakaan noin päällisin puolin silmämääräisesti katsottuna.

Vahinkojen tarkastelua

Ajatuksena oli päästää koneesta vedet ja öljyt ulos ja aukaista kansi jotta näkee mikä koneesta loppupeleissä petti. Aika oli kuitenkin rajoitteista enkä halunnut kiirehtiä turhaan, uuden kannen saa vasta ensiviikolla koneistamolta. Mutta ihan mielenkiinnosta mikä napsahti. Pienen tutkimisen jälkeen ajattelin että jos rajallisen ajan takia purkaisi vain venttiilikopan ja pakosarjan ja repisi kannen pois, imusarja jääköön toistaiseksi paikoilleen. Uuden kannen myötä imusarjakin menee kuitenkin uusiksi. Tosin jo pelkän venttiilikopan kannen irroittaminen antoi osviittaa mitä saattaa olla luvassa; osa muttereista lähti sormin pyörimään, osassa piti käyttää jo tarpeettomasti voimaa. Ja parempaa vaan luvassa, venakopan kansi ei mahdu tulemaan pois ilman että irroittaa sen pinnapultteja, muuten ottaa pakoputkeen kiinni. Putken irroitus, ei ollutkaan niin helppoa kuin piti. Räikälle liian ahdas väli eikä lenkkiavaimella saanut edes alkuun kun on käytetty jo valmiiksi pyöreää mutteria joka väännetty apinan raivolla kiinni joita avatessa näki jo tähtiä. Tai sitten pyöristynyt kiristettäessä, lopputulos silti sama. Seuraavaksi vaihtoehtona turbon irroitus. Ja sama kaava jatkuu, raivolla kiinni ja pyöreät mutterit. Ja luonnollisesti turhankin ahtaassa raossa ettei saa avainta kunnolla kiinni. Seuraava ja näinollen ehkä se helpoin on vielä edessä. Kone, laatikko ja etukelkka yhtenä pakettina irti jotta pääsee reilusti rälläköimään osia irti. Toiveena on että kansi olisi halki tai vain kansipahvi, lohko ja männät OK. Siis ennen ja jälkeen koneen irroituksen. Mutta siihen ei nyt ole aikaa, sen aika on joskus myöhemmin...