Välijäähdyttimen kanssa leikkimistä

Pitää välijäähdyttimelle tehdä jotain kun en viitsi alkamaan enää tässä vaiheessa auton konehuonetta jotta välijäähdyttimen saa sopimaan. Ongelmana välijäähdyttimessä se että siinä on muovipäädyt joissa jotkut tarpeettomat pahkat jotka taas otta konehuoneessa oleviin tukirautoihin kiinni. Ilman näitä pahkoja sujahtaisi varmaan aika hyvin toivottuun paikkaan. Kokeena ja tutkielmana työstetty alumiinilevystä suunnilleen sopivat sivupalat.

IMG_2191

Taas hieman vasaraa jotta siihen saa oikeaa muotoa ettei ole niin kulmikas.

IMG_2192

Molemmat puolet naputeltuna ja pöyräytetty pätkä putkea joka on halkaisijaltaan oikean kokoinen, ihan vaan että tietää koska naputtelu noihin päätypaloihin on riittävä. Tulihan siitä aika rujo ja kaiketi turhan pitkäkin vielä ettei tuokaan tule sopimaan. Tuli tehtyä mahdollisesti hieman liian paksusta (2mm) levystä kun ei taivu enää ihan sormilla muotoon.

IMG_2193

Pidetty palasia paikoillaan ja tehty pahvista kaavat joilla sain tehtyä etu ja takaosan myös oikeaan kokoon, ainakin noin suunnilleen. Taas vähän naputtelua ja viilaamista jotta sopii paremmin paikoilleen eikä jää mitään kammo porrasta häiritsemään.

IMG_2194IMG_2195

Hiljaiseloa

Tallilla tullut oleskeltua hieman vähämmän taas työkiireiden johdosta ja kun tallilla ollut niin enemmän autellut taas kavereita ja siivonnut nurkista roskia ja myyntiin menevää tavaraa. Tavaraa tosin alkaa olemaan jo sen verran että saattaneisin pistää tänne sivustolle oman sivun kuvineen myytäville tavaroille. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Takapaksi saatu kuntoon ja laitettua paikoilleen mutta ei ole vielä mitään järkevää kuvaa aiheesta. Hommattu E28 535:n laatikko joka jossain vaiheessa pitäneisi laittaa paikoilleenkin vaikkakin on ”patteriauton” laatikko joten nykyistä nopeusmittaria ei sen kanssa saa ihan tosta vaan toimimaan. Laatikko siis toistaiseksi piilossa pöydän alla.

Käyty yhdessä koneistamossa ihan muista syistä ja tuli juttua keinuvipoista ja sain pöydälle koristeeksi yhden vippasen. Alkuperäisiin verrattuna hinta kohtuu järkevällä tasolla, pitää katsoa onko tarvetta jossain vaiheessa jo tämän auton kanssa käyttää moisia. Työkalualumiinista valmistettu joten kestävyydeltään huomattavasti parempi kuin alkuperäiset valualumiiniosat. Ei pitäisi niin herkästi katketa epäkeskon puolelta.

vippanen