Valojen asentamista

Taukoa pitää töiden takia. Piti kesälomaa pitää mutta kun puhelin soi, pitää tehdä työjuttuja ja unohtaa hetkeksi autojen kanssa leikkiminen. Vastaavasti lomaa tosin tulee joskus silloin kun haluaa ja auton valmistuminen on jo myöhässä joten mitä sitä stressaamaan? Hosumalla ei tuu kuin äkkiä väkerretyä mitä myöhemmin katuu.

IMG_1304

Kuten valojen kehykset jotka innossain piti paikalleen pistää ja jättää tinaus kokonaan väliin. Uudet raudat ruostuu siksi kun innostuin konehuoneen pesemään ennen valojen kehikoiden tinaamista ja ehti viikon muhia ennen kuin työkiireet helpotti. Tosin kehikot todennäköisesti värkätään vielä uudestaan kun pohjatyöt uupui ja voisi ne muutenkin paremmin tehdä. Mieli tekis valot hieman frenshata sisään mutta antaakohan tila myöden ilman suurempaa kohtausta rälläkän kanssa? Parempi lienee että valot on miltei oikealla paikallaan.

IMG_1292

Maskin kanssa näkymät on kuvan mukaiset. Valo tirrittää minne sattuu mutta;
A) suuntaus uupuu vielä (joka onnistuu maskia irroittamatta).
B) raudat tuskin on lopulliset.
C) jos niitä vähän koittais kuitenkin sisällepäin. Jos jotain uutta kerran askartelee, miksi pitäis olla kuten vakiona? Auto kuitenkin jo ns menetetty tapaus. Metsälöydöistä saa kuitenkin helpommalla alkksityylisen rakennettua halvemmalla. Ja niitä haluavat rakentakoon itse.

Jos joku ihmettelee etupäätä, lipesikö rälläkkä alapuoliseen hiekkapeltiin niin vastaus on kyllä. Ja silloinkin ihan vain mielenkiinnosta. Paljonko kittiä siinä kohtaa on? Joku aikaisemmista omistajista ollut innokas Tomu-Petteri ja vedellyt reilut 5 mm kittikerroksen välittämättä siitä että mutkalle hakattua peltiä pystyy oikeasti suoristamaan tai pahimman tullen halvalla uusimaan suoraan varaosapeltiin. Mua henk. koht tosin ei niin suuremmin kiinnosta. Ei juurikaan tee mitään kulkupuolelle ja autoa rakennetaan muutenkin enempi ”rottapuolelle” jossa ulkonäkökysymykset on suunnilleen päinvastaiset... Olkoon pellit vaikka kuinka ruvella.